Guenther Steiner krijgt reprimande voor uithaal naar stewards in Monaco

Haas F1 team
Haas F1 team

De stewards in Spanje hebben Haas F1-teambaas Guenther Steiner een reprimande gegeven voor zijn uitspraken op donderdag in Spanje over de stewards die Nico Hulkenberg in Monaco bestraften.

Steiner was het duidelijk niet eens met die straf en tijdens de officiële persconferentie in Spanje haalde hij uit naar de stewards tijdens de GP van Monaco (Lees: Guenther Steiner bij de stewards geroepen na felle kritiek op stewards in Monaco: bestraffing dreigt). Steiner liet ook verstaan dat de Formule 1 beter constant dezelfde stewards zou aanduiden en dat je mensen die niet betaald worden voor de job of het niet constant doen moeilijk kan ontslaan.

De Haas-teambaas moest zich gisteren bij de stewards melden om uitleg te komen geven. Door zijn uitspraken en taalgebruik had Steiner mogelijk een inbreuk gepleegd op het sportief reglement van de Formule 1 door schade de berokkenen aan de reputatie van de stewards, de FIA en de sport.

De stewards aanvaardden echter een statement van Steiner waarin hij zich op zaterdag reeds excuseerde voor zijn uitspraken en waarin verduidelijkt werd dat zijn uitspraken bedoeld waren op iemand die werkt en zijn job doet niet dat de stewards onprofessioneel hun werk deden. De stewards aanvaardden ook dat Guenther Steiner naar verluidt niet bedoelde dat de stewards niet over de benodigde capaciteiten beschikten.

Uiteindelijk bleef het daardoor bij een formele waarschuwing voor Guenther Steiner, zonder verdere bestraffing.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner