Haas F1 team stelt als eerste haar nieuwe ‘F1-bolide’ voor: dit is de VF-23

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Amerikaanse Haas F1 team heeft haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2023, de VF-23, aan het grote publiek voorgesteld. Haas stelde als eerste team haar ‘nieuwe wagen’ voor maar eigenlijk is er alleen maar sprake van een zogenaamde ‘livery-launch’.

Vorig jaar moest het Haas F1 team omwille van de inval van Rusland in Oekraïne haar zogenaamde ‘Russische livery’ last minute aanpassen. Daarnaast werd ook Nikita Mazepin als rijder aan de kant geschoven en vervangen door Kevin Magnussen die zijn F1-comeback maakte.

Ook komend seizoen zal Magnussen opnieuw voor het Haas F1 team racen, al krijgt hij met Nico Hulkenberg wel een nieuwe teamgenoot naast zich. Hulkenberg vervangt de aan de kant geschoven Mick Schumacher die komend seizoen reserverijder bij het Mercedes F1 team is.

Het Haas F1 team had naar eigen zeggen nood aan een tweede zeer ervaren rijder die de Haas F1-bolide zo snel mogelijk moet helpen ontwikkelen en beter maken. Afwachten of het Haas F1 team in 2023 daadwerkelijk beter weet te presteren. Vorig jaar eindigde het als achtste in het kampioenschap bij de constructeurs.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print