Sebastian Vettel: “De autosport moet duurzamer worden om te kunnen blijven bestaan”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel moet de autosportwereld nadenken hoe ze relevanter kan zijn. Het moet een meer duurzame toekomst nastreven om in de toekomst niet verbannen te worden.

“Ik hou van motorsport en ik denk ook veel na over wat de toekomst brengt”, vertelde Vettel afgelopen weekend tijdens de ‘Race of Champions’ die afgelopen weekend in Zweden op sneeuw en ijs werd verreden.

Tijdens het evenement werd een mix aan voertuigen gebruikt, bestaande uit normale verbrandingsmotoren tot elektrische voertuigen.

“Dit is een geweldig evenement, een leuk evenement en we hebben hier allemaal een leuke tijd,” aldus Vettel. “Het is geweldig om te zien hoe Frederik (President van de Race of Champions) en het ganse team nadenken over hoe we op een meer verantwoorde manier plezier kunnen beleven.”

“Ze denken na over andere wagens maar ook over wat er komt kijken bij het organiseren van zo’n groot evenement.”

Volgens Vettel moet men in de autosport nadenken over hoe men op een maatschappelijk verantwoordelijke manier de dingen kan organiseren, dit om in de toekomst niet te verdwijnen.

“Het zou jammer zijn als op een dag de autosport verbannen wordt en dat omwille van voor de hand liggende redenen,” aldus Vettel.

“Er zijn jonge rijders, er zijn ook kinderen, en de manier waarop ik doorheen de motorsportwereld ben gegaan vind ik een privilege. We willen deze sport blijven beoefenen.”

“Als we onze sport en onze passie voor het racen willen blijven beoefenen dan moeten we nadenken over alternatieven. Dat is denk ik belangrijk en onvermijdbaar voor de toekomst.”

“Anders kunnen we nog enkele jaren doorgaan zoals we gewoon zijn maar dan kan het zijn dat we tegen een groter probleem aanbotsen. Het is dan ook geweldig om te zien dat mensen erover nadenken en aandacht voor hebben.”