Hamilton hoopte op regen

Lewis Hamilton won vandaag de Grote Prijs van België na een chaotische eindfase. Door de lichte regenval leek Raikkonen iets te voorzichtig te gaan rijden en kon Hamilton de kleine kloof dichten. Uiteindelijk ging hij ook nog voorbij de Fin.

"Na de tweede pitstop  zag ik Kimi (Raikkonen nvdr.) niet meer rijden. Ik pushte hard en ik hoopte dat het zou gaan regenen omdat ik wist hoe ik daarmee om moest gaan. Tegen het einde viel er dan wat regen uit de lucht en ik zag Kimi rustiger rijden, hij remde veel vroeger dan voorheen en ik wist dat we terug gingen strijden."

Het duel tussen Raikkonen en Hamilton werd na de race nog aan een onderzoek onderworpen door de stewards. Volgens Hamilton was er echter weinig aan de hand.

"Kimi duwde me wat breed en ik wist dat ik ofwel naast de baan moest gaan rijden of dat het een ongeval zou worden. Ik ging dus wat breed en probeerde het opnieuw in bocht 1. Daar ging ik voorbij, Kimi raakte me nog achteraan maar daarna was ik weg. Wat later in bocht 12 ging ik ook wat breed en dook opeens een Williams voor me op. Ik reed er bijna tegen en ik denk Kimi ook. Daarna ging Kimi nog rond en ging ik hem opnieuw voorbij. Het was echt geweldig."