Ron Dennis ziet geen graten in onderzoek van de stewards

Ron Dennis denkt niet dat er nog een gevolg komt aan het onderzoek naar het duel tussen Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen aan het einde van de Grote Prijs van België. Volgens de teambaas van Mclaren heeft Charlie Whiting al bevestigd dat er geen problemen waren met het duel.

Hamilton naderde razendsnel op Kimi Raikkonen in ronde 42. In de laatste bocht plaatste hij een aanval maar Raikkonen sloot de deur aan de buitenkant. Hamilton ging naast de baan voorbij Raikkonen maar moest de Fin opnieuw laten passeren. In La Source ging Hamilton dan opnieuw voorbij Raikkonen.

Dennis denkt dus niet dat er nog een bestraffing volgt voor z’n rijder.

"Ten eerste weten we nog niet waarover dat onderzoek gaat. We nemen aan dat het om het duel bij de chicane gaat. Lewis zat daar al voor Raikkonen en hij werd naar buiten geduwd. Daarna ging hij dus naast de baan en zat hij duidelijk voor Kimi. Via de radio vroegen we meteen om Kimi terug voor bij te laten. Lewis deed dat en ging Kimi meteen terug voorbij in La Source. We vroegen ook meteen aan Charlie (Whiting nvdr.) of alles in orde was. Volgens hem was het volgens de regels maar natuurlijk kunnen de stewards een andere mening hebben dan Charlie."

Afwachten dus wat de stewards beslissen. Wij houden u op de hoogte.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer