Hamilton: “Ik zou mijn actie bij Verstappen op exact dezelfde manier opnieuw doen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft laten weten dat hij zijn actie op Max Verstappen exact op dezelfde manier zou aanpakken als dezelfde kans zich zou voordoen.

De actie van Lewis Hamilton bij Max Verstappen aan de binnenkant in Copse Corner tijdens de eerste ronde van de GP van Groot Brittannië zorgde ervoor dat de race van Verstappen eindigde met een knal in de bandenmuur.

Hoewel de wereldkampioen de achterband van Verstappen aantikte vindt Hamilton dat hij niks misdaan heeft en moest hij nu dezelfde kans krijgen zou hij het op dezelfde manier aanpakken. Dat laat hij optekenen in de aanloop naar de GP van Hongarije komend weekend.

“Als het over de actie zelf gaat zou ik het op exact dezelfde manier opnieuw doen zoals ik het gedaan heb. Als het gaat over hoe ik het geanalyseerd heb en erover nagedacht, mijn ervaring spreekt natuurlijk voor zich, zou ik het ook niet anders aanpakken.”

“Ik weet hoe ik door een bocht moet komen en hoe ik een inhaalactie moet maken, dus ik ga ook mijn energie niet steken in het uitleggen daarvan. Maar het is zeker en vast moeilijk voor de mensen om het volledig te begrijpen.”

Hij wil ook niet gezegd hebben dat hij zijn overwinning te uitbundig aan het vieren was terwijl zijn collega nog in het ziekenhuis was voor een check up. Hij benadrukt dat hij niet wist dat Verstappen per helikopter naar het ziekenhuis was gebracht.

“Ik vind niet dat ons gedrag respectloos was. Maar zoals ik al zei het is een ding om te vieren terwijl je het weet en het het is een ander ding als je viert terwijl je het niet weet. Zoals ik jullie al gezegd heb was ik niet op de hoogte.”

“Maar het is mijn thuisrace en we hebben ongelooflijk hard gewerkt voor God weet hoe lang om dat resultaat te krijgen. En wat voor een geweldig moment was het om ons volledige thuispubliek te ervaren voor de eerste keer sinds twee jaar, de emoties liepen hoog op.”

“Het was geen opzettelijke viering. Het was gewoon het geluk van zoveel mensen samen zien te vieren en dat is heel natuurlijk gevoel. Ik ga mijn gevoelens niet verstoppen, het was een ongelooflijk gevoel om zoveel mensen te zien.”

Hamilton bevestigde ook dat hij contact had opgenomen met Verstappen maar hij wilde ook niet verder ingaan op de details van dat gesprek.

“Ik heb Max gebeld na de race om te checken of hij oké was en hem te laten weten dat het respect er nog steeds is. Misschien is dat niet wederkerig maar dat is oké.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print