Hamilton ontkent “domme” beschuldigingen en reageert gepikeerd op tweet van Romain Grosjean

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft ontkend dat Mercedes gebruik heeft gemaakt van tactische spelletjes om in Hongarije de pole te veroveren.

Tijdens het laatste deel van de kwalificatie, met Hamilton al met de voorlopig snelste tijd, leek het er op dat dat beide Mercedessen een tactisch spelletje aan het spelen waren om de Red Bulls op te houden in hun ultieme poging om de pole te veroveren. 

Hoewel Sergio Perez er niet meer in slaagde om tijdig de zwart-wit-geblokte vlag te halen ontkent Hamilton dat zijn team een tactisch spel aan het spelen was.

“Ik moet geen tactische spelletjes spelen man,” aldus Hamilton na de kwalificatie tijdens de persconferentie. “Ik weet wat ik doe in de auto en die is snel genoeg, wij hoeven geen tactische spelletjes te spelen.”

“Iedereen was bezig met een trage outlap, het was eigenlijk niet anders dan een andere outlap. Elke keer dat we naar buiten gingen hebben we geprobeerd om de banden voor te bereiden, ze zo koel als mogelijk te houden want ze worden hier snel warm tijdens een snel rondje.”

“Iedereen ging traag, heb je de andere niet bekeken? Ik begrijp het niet goed, denk je dat ik harder kon en op die manier korter bij Valtteri gereden hebben?”

“Zij die zulke commentaren schrijven hebben duidelijk geen idee van de job die we hier aan het doen zijn, dat is waarschijnlijk ook de reden waarom zij hier nu niet rijden,” aldus Hamilton in een reactie op een tweet van Romain Grosjean waarin hij schreef: “Als dit niet met opzet was, was het alleszins niet mooi.”

Maar Hamilton werd ook gevraagd naar het feit waarom hij zo traag uit de pitlane kwam.

“Ik wist dat die jongens voor Valtteri, en wie er ook voor hem zat, tegen het einde van de ronde allemaal zouden samenklitten”, legde hij uit. “Dus ik probeerde een zo groot mogelijk gat te slaan.”

“Zelfs toen moesten we aan het eind van de ronde nog vertragen en wachten tot iedereen weer op gang was”, voegde hij eraan toe. “Dus ik probeerde er gewoon voor te zorgen dat ik zoveel mogelijk vrije baan voor me had.”

“Uiteindelijk denk ik dat niemand van ons de beste bandenvoorbereiding voor die ronde had, omdat iedereen langzaam ging”, gaf hij toe, waarbij zijn eigen laatste ronde uiteindelijk meer dan twee seconden van zijn eerdere tijd af lag.

“Tegen het einde hebben we waarschijnlijk te veel temperatuur in de banden verloren aan de voorkant”, zei hij over de voorbereiding van zijn laatste Q3 run.

“Dus ja, het begin van de ronde was gewoon niet geweldig en het leek later in de ronde ook niet echt beter te worden.”

Verstappen zelf zei dat het geen verschil had gemaakt voor de uitkomst van de kwalificatiesessie van vandaag.

“Natuurlijk waren de banden een beetje koud, maar ik zou geen vier tienden hebben gewonnen als de banden wat warmer waren geweest”, zei hij.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print