Hamilton vindt bestraffing onterecht

Voor Lewis Hamilton is het duidelijk, hij heeft geen fouten begaan in de Grote Prijs van België.

Hamilton kwam gisteren als winnaar over de streep na een bloedstollende race. De Brit lag een hele tijd in tweede positie maar door een regenbui kon hij snel dichter komen op Kimi Raikkonen. Hamilton opende de aanval in de laatste bocht van het circuit maar sneed dan een deel van de bocht af. Hij liet Raikkonen terug passeren maar ging dan in de volgende bocht opnieuw in de aanval en nam de leiding. Na de race beslisten de stewards dat Hamilton voordeel had gehaald uit het afsnijden van de laatste bocht en besloten ze hem een bestraffing op te leggen van 25 seconden, wat resulteerde in een derde plaats voor Hamilton.

De Mclaren-piloot kan het zelf niet geloven en geeft aan niets fout te hebben gedaan.

"In de laatste bocht was het een kwestie van binnendoor gaan of crashen. Kimi begon opeens gas bij te geven in de bocht en kwam heel ver naar buiten, ik had dus geen keuze. Na de bocht liet ik hem terug voorbij gaan, het team riep ook over de radio dat ik dat moest doen. Ik liet hem voorbij en ik begon meteen weer gas te geven omdat ik het oneerlijk vond als ik teveel tijd zou verliezen. Gelukkig kon ik meteen weer in z’n slipstrem komen. Kimi dook in de volgende bocht weer naar binnen en dan weer meteen naar buiten. Ik ging er weer langs en voorbij, daarna tikte hij me nog aan waardoor ik bijna rond ging. Ik ben echt verrast dat ik hiervoor bestraft wordt. Ik liet hem terug voorbij, net zoals de regels voorschrijven. Als dit in een bestraffing resulteert dan is er iets mis met het autoracen. Ik zat al voor Kimi in de laatste bocht dus ik heb echt geen voordeel gehaald uit het afsnijden."

Hamilton ziet zo een riante voorsprong in het WK weer slinken tot twee punten.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer