Hamilton wint en bedankt Kovalainen

Lewis Hamilton won vandaag de Grote Prijs van Duitsland. Toch werd het nog even warm onder z’n voeten nadat Mclaren besloot hem niet binnen te roepen tijdens de safety car periode terwijl zo goed als alle andere teams wel hun rijders binnenriepen.

Hamilton kwam uiteindelijk enkele ronde later binnen en kwam daardoor achter z’n teamgenoot Kovalainen te zitten. Die liet hem echter makkelijk passeren en ook Massa en Piquet gingen vrij snel voor de bijl. Hamilton geeft toe even getwijfeld te hebben en hij bedankt ook Kovalainen om het hem niet al te moeilijk te maken.

"Deze strategie was niet echt gepland. Ik was liever de hele namiddag voorop gebleven. Gelukkig hebben we al het hele weekend de snelste wagen en uiteindelijk konden we de overwinning pakken. Ik moet verder Heikki (Kovalainen nvdr.) nog bedanken, hij was vandaag een geweldige teamgenoot vandaag. Hij liet me gemakkelijk voorbij want hij zag dat ik sneller was," aldus Hamilton.

Enkele bronnen in de paddock geven aan dat Kovalainen minder tevreden was met de situatie. Zijn officiële reactie volgt waarschijnlijk later vanmiddag.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer