Hamilton wordt uitgejouwd na veroveren pole: “Boegeroep heeft nog nooit zo goed gevoeld”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton veroverde op de Hungaroring zijn 101ste polepositie maar tijdens de interviews in het parc fermé werd de zevenvoudig wereldkampioen uitgejouwd en getrakteerd op boegeroep. Hamilton reageerde echter op bijzondere wijze op het boegeroep.

“Het heeft eerlijk gezegd nog nooit zo goed gevoeld om boegeroep te krijgen,” vertelde de zevenvoudig F1-kampioen tegenover Johnny Herbert in het parc fermé. “Dat is echt iets dat me energie geeft, dat deert me helemaal niet.”

“Het is uiteraard geweldig om met beide wagens op de eerste startrij te staan. Het is de eerste keer sinds lang, ik wil dan ook iedereen in de fabriek bedanken.”

Het boegeroep leek niet alleen een reactie op de gebeurtenissen van tijdens de Britse GP maar ook op het tactisch steekspel van het Mercedes-duo tijdens het einde van Q3. Daarin reden Valtteri Bottas en vooral Lewis Hamilton erg traag en hielden ze Max Verstappen en Sergio Perez op.

Perez kon daardoor niet meer aan zijn rondje beginnen terwijl Max Verstappen maar nipt voor het verstrijken van de tijd over start-finish reed. Door het oponthoud was echter alle temperatuur uit de banden en kwam Verstappen niet meer in de buurt van de pole-tijd van Hamilton.

“Het was een geweldig kwalificatierondje, dat laatste,” zei Hamilton. “Er heeft geweldig teamwerk plaatsgevonden dit weekend, inclusief Valtteri. We proberen de wagen vooruit te pushen en constant dingen te ontwikkelen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print