"Hamilton zal nu nog sterker worden"

Honda-teambaas Ross Brawn denkt dat Lewis Hamilton danzij het behalen van zijn wereldtitel komend seizoen nog sterker voor de dag zal komen. Brawn was de man die eerder Michael Schumacher hielp aan de top te geraken en zeker heeft bijgedragen aan diens grote successen. Volgens Ross Brawn was Hamilton op Interlagos al niet te krenken onder de druk en dat zal enkel nog verbeteren in 2009.

"Ik kan niet echt oordelen maar Lewis leek voor mij echt de rustigste persoon op Interlagos. Hij weet nu wat hij moet doen op zulke momenten en zal komend jaar nog sterker zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat dit de spannendste slotfase ooit in de geschiedenis voor me was", aldus Brawn.

Wat Felipe Massa betreft is Brawn eveneens positief. Massa is volgens hem ook een waardig kampioen maar moest de titel aan Hamilton overlaten door één technisch aspect over heel het seizoen en dat waren de banden van Timo Glock.

"Beide zijn geweldige rijders om eerlijk te zijn. Ze hebben de mensen laten zien dat ze allebei waardige kampioenen zijn. Spijtig voor Massa dat hij op één punt na de verliezer moest worden. De strategie van McLaren was wel niet veilig als je het mij vraagt. Ik heb er zelf nog gestaan en ik moet zeggen het was maar nipt voor Hamilton. Ik begrijp wat gebeurde en zou niet in hun schoenen hebben willen staan moest Glock al verder in de laatste bocht hebben gezeten", aldus de Honda-teambaas.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023