Haug: "Kovalainen beantwoord criticasters"

Heikki Kovalainen kreeg de voorbije weken heel wat kritiek te verwerken. Volgens velen moest de Fin dringend beter presteren. De puntenkloof met teamgenoot Lewis Hamilton is immers veel te groot. De Fin werd dan ook al afgeschreven voor het wk, sommigen begonnen immers al te geloven dat dit wel eens het enige seizoen van Kovalainen bij McLaren kon zijn.

Norbert Haug verdedigde de Fin de afgelopen weken en zei ook dat men Kovalainen nog niet mocht afschrijven. De Fin zou gepast antwoorden op alle kritiek en zijn kunnen tonen. Wel dat antwoord kwam vandaag.

"Hij werd bekritiseert, maar we hebben vaak gezegd dat hij het in zich heeft. Ik denk dat hij in het verleden een outsider voor de overwinning was, maar hij kan zich zeker en vast nog verder ontwikkelen. Hij heeft veel races gehad waarbij hij door redenen buiten zijn wil om niet in de punten finishte. Of dat nu door een safetycar kwam of door een omstreden bestraffing, toch zette hij door. Dat is het beste antwoord! Ook in Magny-Cours reed hij al van de tiende naar de vierde plaats, bijna zelfs de derde," verdedigde Haug de Fin nog maar eens.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print