“Heeft Monaco de F1 nodig? De F1 heeft in ieder geval Monaco nodig!”

Ferrari
Ferrari

Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl moet de GP van Monaco op de F1-kalender blijven. Volgens Seidl heeft de Formule 1, ondanks de beperkingen, circuits zoals Monaco nodig op de kalender.

“Het is mijn favoriet raceweekend van het jaar, altijd al geweest,” aldus Seidl. “Ik hou gewoonweg van traditie, van de geschiedenis.”

“Ik hou van de sfeer die er in Monaco tijdens het raceweekend is. Ik hou ervan om s’ morgens van de ene kant van de stad naar de andere kant te wandelen, ook ’s avonds. Daarom zou ik graag terugkeren naar Monaco.”

Veel landen of steden willen een F1-race organiseren maar volgens Seidl moet de Formule 1 een goede mix weten te vinden tussen nieuwe circuits en tegelijkertijd ook traditionele en historische circuits.

“Hoe de F1-kalender eruit ziet wordt uiteindelijk door Stefano Domenicali beslist. Zoals jullie weten is er veel interesse om een race te mogen organiseren,” aldus Seidl.

“Tegelijkertijd is Stefano iemand die houdt van de racesport en hij heeft ook een lange carrière in de Formule 1 en beseft hij hoe belangrijk het is om de juiste mix te hebben tussen traditionele races en nieuwe races.”

“Tot slot, maar niet het minst belangrijkste, is het financieel aspect dat ook een rol speelt. Uiteindelijk moet Stefano bepalen hoe de toekomst eruit ziet.”

“Heeft Monaco de Formule 1 nodig? Dat kan ik niet zeggen. Heeft de Formule 1 Monaco nodig? Vanuit mijn persoonlijk standpunt wel, maar er is overduidelijk een ruimer plaatje dat mee in overweging moet genomen worden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print