McLaren: “We werken samen met Ricciardo hard aan betere prestaties”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De voorbije dagen doken er geruchten op dat Daniel Ricciardo zijn laatste dagen bij het McLaren F1 team geteld zijn en dat we hem volgend jaar mogelijk zelfs niet meer in de Formule 1 zullen zien. McLaren-teambaas Andreas Seidl laat alvast verstaan dat er intens met Ricciardo wordt samengewerkt om zijn gevoel en performance te verbeteren.

Net als vorig jaar lijkt Ricciardo problemen te ondervinden om in de McLaren F1-bolide snel te zijn en de resultaten van Lando Norris te benaderen. Volgens Seidl is daar nog steeds een verklaring voor, al beseft hij wel dat het beter zal moeten.

“Over het algemeen zegt Daniel zelf dat hij zich geen 100 procent voelt in de wagen, zeker wanneer het draait rond het pushen en het vinden van de limiet tijdens de kwalificatie,” aldus Seidl.

“Hij moet het met Lando ook tegen een erg sterke teamgenoot opnemen. Wanneer je alles bij elkaar optelt dan kom je tot de kloof die we momenteel zien.”

“In Barcelona was het voor Daniel gewoonweg niet mogelijk om een betere snelheid te halen. Dat was iets dat we moesten zien te analyseren, wat we ook gedaan hebben.”

“We vonden een probleem met de wagen dat ons een verklaring gaf, wat op zich belangrijk is want daaruit leren we.”

“Het enige dat we kunnen doen is hard samenwerken met Daniel, met toewijding langs twee kanten. Het is op dat vlak simpel, hard blijven werken om die laatste paar procenten performance te vinden.”