Heidfeld bevestigd door Lotus – Renault GP

De kogel is door de kerk. Nick Heidfeld zal optreden bij Lotus-Renault GP als vervanger van de geblesseerde Kubica. Dat is zopas door het team bekend gemaakt.
Na de prima resultaten die Heidfeld in de testsessie van Jerez kon neerzetten, was het toch nog even wachten op het team om Heidfeld te bevestigen. Even deed het gerucht de ronde dat ook Liuzzi en de la Rosa nog een kans zouden krijgen. Die geruchten zijn hiermee dus de kop ingedrukt.

De 33-jarige Duitser zal aan de zijde van Vitaly Petrov mogen starten in Bahrein op 13 maart. Petrov zal daarmee tegen een ervaren teamgenoot mogen opkijken. Met 172 races in 11 seizoenen is Heidfeld niet aan zijn proefstuk toe.

Heidfeld zelf is uiteraard tevreden, maar viert zijn selectie bescheiden: “Ik zou willen dat mijn herintrede in de F1 in andere omstandigheden zou verlopen zijn, maar ik ben uiteraard blij met de kans die ik nu gekregen heb. Alles is zeer snel verlopen maar ik ben zeer onder de indruk met hetgeen ik tot nu toe gezien van faciliteiten en toewijding van de mensen in Enstone. Ik heb werkelijk genoten van mijn test in Jerez en ik voel mij al goed thuis bij de jongens langs de baan.”

Eric Boullier, teambaas van Lotus-Renault was onder de indruk van de prestatie van Heidfeld in Jerez: “We zijn als team door een verschrikkelijk moeilijke periode gegaan en we moesten zeer snel reageren op de gebeurtenissen. we hebben Nick een kans gegeven in Jerez en wij waren allen onder de indruk. Hij is snel en hij is technisch zeer sterk over feedback en het begrijpen van de wagen. Wij hebben altijd de voorkeur gehad om een ervaren piloot in de wagen te zetten en hij is de perfecte man voor de job. Wij zijn blij Nick te mogen verwelkomen in het team en kijken er naar uit om een sterke seizoensstart te hebben met hem en Vitaly in Bahrein.”

Quick Nick krijgt hiermee een kans uit de duizenden aangeboden om aan de rest te tonen uit welk hout hij gesneden is. Als hij er in slaagt om een goede prestatie neer te zetten, zit zijn F1 carrière misschien ook weer in de lift.

image
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:13:”Nickincar.jpg”;}
Nick Heidfeld is door Lotus-Renault GP bevestigd als vervanger van de geblesseerde Kubica.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen