“Het is verkeerd om te zeggen dat Max Verstappen een onverdiende kampioen is door Abu Dhabi”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen mag niet gezien worden als een onverdiende kampioen omwille van de controversiële omstandigheden waarin hij zijn wereldtitel behaalde, dat vindt zijn voormalige teamgenoot Daniel Ricciardo. 

De komende dagen zullen we de details kennen van het onderzoek dat de FIA heeft gevoerd naar de gebeurtenissen tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi.  Eind vorig jaar zag Lewis Hamilton zich toen een achtste wereldtitel door de neus geboord. Mercedes besloot drie dagen na de race niet verder te procederen omdat het volgens hen toch onmogelijk zou worden dat de wereldtitel alsnog naar Lewis Hamilton zou gaan.  

Ondanks het feit Hamilton het moet stellen zonder zijn record van acht wereldtitels heeft McLaren-rijder Daniel Ricciardo geen medelijden met de Brit maar hij begrijpt wel dat hij zijn toekomst als F1-rijder in vraag stelde na alle commotie van Abu Dhabi.

“Op een bepaalde manier heb ik geen medelijden want hij heeft zeven wereldtitels,” aldus Ricciardo. “Maar dit is natuurlijk niet de manier waarop je de grootste aller tijden wil zien stoppen.”

“Maar je begrijpt ook dat dat hem anders beïnvloedde dan iemand van ons zich waarschijnlijk kan voorstellen. Dus het is een beetje van ‘wie zijn wij om te oordelen over zijn acties’ na de laatste race. Hij werd een tijdje stil, dus hij had duidelijk het gevoel dat hij er ook even tussenuit moest.”

“Als deelnemer, maar ook als fan van de sport, wil ik hem wel weer op de grid zien. Ik wil hem weer zien racen, als zijn hart het begeert. Ik zou niet graag zien dat hij vertrekt op basis van een emotionele reactie in tegenstelling tot wat hij in zijn hart voelt. Alles wijst erop dat hij het seizoen bij Mercedes begint en ik hoop dat dat het geval is.”

Tussen 2016 en 2018 was Ricciardo teamgenoot van Max Verstappen en hij vindt dat de controverse van Abu Dhabi helemaal niets afdoet van de eerste wereldtitel van de Nederlander.

“Omdat ik teamgenoot van Max was, wist ik dat we elkaar tot een behoorlijk hoog niveau pushten,” zei hij. “Ik wist dat we weliswaar teamgenoten waren, maar dat we geen wereldkampioen waren, maar ik had het gevoel dat de manier waarop we reden ons in sommige van die jaren wel een wereldtitel had kunnen opleveren, op zijn minst één.”

“Dus om hem het daarna te zien doen, is voor mij geen verrassing. Het is zeker leuk voor mij om te weten dat we in die jaren dat we teamgenoten waren behoorlijk aan elkaar gewaagd waren, maar ik hoefde hem niet echt de titel te zien winnen om dat aan mezelf te laten zien. Ik voelde dat ik al een tijdje wist dat het een kwestie van tijd was alvorens hij een titel zou behalen, dat is zeker.”

Door het feit dat de titelstrijd in 2021 zo intens was was het volgens Ricciardo onvermijdelijk dat de nederlaag voor de verliezer keihard zou aankomen. 

“Er zou vorig jaar altijd een winnaar en een verliezer zijn, ongeacht hoe de laatste race eindigde, zelfs als het een saaie finish van start tot finish geworden was.”

“Maar ze verdienden allebei echt een titel. Ze hebben allebei fenomenale races gereden, ze zijn allebei teruggekomen. Dus er zal altijd wel iemand verliezen, denk ik.”

“Natuurlijk heb je medelijden met Lewis, maar je moet niet denken dat Max het niet verdient. Hij verdient het absoluut ook, einde verhaal.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022