Williams stelt opvallende blauwe F1-bolide voor: FW44

Williams F1 team
Williams F1 team

Ook het Williams F1 team heeft haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2022 voorgesteld: de FW44.

Na opnieuw een moeilijk seizoen in 2021 hoopt Williams om onder impuls van de nieuwe investeerders dit jaar een nieuwe start te maken en te profiteren van de ingrijpende reglementswijzigingen in de Formule 1. De introductie van de volledig nieuwe generatie F1-bolides moet Williams helpen om weg te geraken uit de onderste gelederen van de Formule 1.

De ooit zo roemrijke renstal verloor vorig jaar oprichter Frank Williams die overleed maar al eerder besloot de familie Williams om zich terug te trekken uit het team. Naast de nieuwe investeerders heeft het team ook een nieuw rijdersduo.

Nicholas Latifi blijft net als vorig jaar racepiloot maar de Canadees krijgt wel een nieuwe teamgenoot. George Russell nam eind vorig jaar immers afscheid van Williams om dit jaar bij Mercedes zijn gedroomde kans te krijgen als teamgenoot van Lewis Hamilton.

Williams vond in Alex Albon wel een vervanger met ervaring. Albon racete eerder voor Toro Rosso en Red Bull maar net als veel andere jonge rijders werd de druk hem binnen Red Bull teveel. Bij Williams krijgt de Britse Thai, na een jaar langs de zijlijn te hebben toegekeken, een nieuwe kans.

De FW44 krijgt in vergelijking met de wagen van vorig jaar een compleet andere livery met verschillende tinten blauw. Net als bij heel wat andere teams stelde Williams nog geen ‘echte’ F1-bolide voor maar krijgen we een impressie van hoe de nieuwe wagen eruit zal zien.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print