“Iemand zal ongetwijfeld klagen dat Lewis Hamilton op vrijdag in de F1-simulator reed”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton liet afgelopen raceweekend weten dat hij op vrijdagochtend in de Mercedes F1-simulator was gekropen om extra testwerk te verrichten voor de Britse GP. Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner zullen er ongetwijfeld weeral opmerkingen volgen daarover, al ziet Steiner er zelf geen probleem in.

Het is niet gebruikelijk dat je als racepiloot op de eerste dag van een raceweekend zelf nog in de F1-simulator kruipt maar het weekend van de Britse GP was een uitzondering. Eerst en vooral omdat Silverstone het eerste raceweekend was met een sprintrace op zaterdag en een aangepast schema, anderzijds ook omdat de meeste F1-teams zich erg dicht bij het circuit bevinden.

Door het aangepast schema moesten de rijders op vrijdagochtend de baan niet op, wat Hamilton de kans bood om in de Mercedes F1-simulator virtueel het circuit op te gaan en enkele dingen uit te testen.

Dat Hamilton dus nog kon testen in de F1-simulator mag als een uitzondering beschouwd worden, desondanks denkt Steiner dat er ongetwijfeld wel een teambaas zal zijn die tijdens de eerst volgende vergadering daarover opmerkingen zal hebben, vooral omdat Hamilton uitgerekend daarna voor het eerst sinds lang opnieuw wist te winnen.

“Het is één race op een volledig seizoen, al zal er uiteraard wel iemand over zeuren, laat ons zien wat het geeft.” aldus Steiner.

“Ik heb echter geen idee hoeveel voordeel je eruit kan halen door ’s morgens in de simulator te stappen terwijl je nog niet op het circuit hebt gereden.”

“Er zal binnenkort echter zeker en vast over gesproken worden,” besloot de Haas F1-teambaas.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print