McLaren wil in Hongarije terugslaan tegenover Ferrari: “Deze strijd is enorm zwaar”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens het raceweekend in Silverstone knabbelde Ferrari wat van haar achterstand op McLaren weg maar het team in Woking wil met enkele upgrades stevig terugslaan in Hongarije.

Nog vijftien punten voorsprong heeft McLaren op Ferrari in de strijd om de derde plaats bij de constructeurs. Aanvankelijk leek Ferrari die strijd enigszins op te geven ten gunste van de ontwikkeling van de wagen voor 2022 maar het erg sterke resultaat tijdens de GP van Groot-Brittannië zorgt ervoor dat de Italianen opnieuw dromen van die derde plaats.

Voor de volgende race op de Hungaroring introduceert McLaren echter enkele upgrades waarmee het opnieuw volop de strijd met Ferrari wil aangaan en haar voorsprong op de Scuderia opnieuw wil doen vergroten.

“We brengen enkele upgrades mee naar Hongarije om er voor te zorgen dat we de strijd kunnen blijven voeren,” aldus McLaren-teambaas Andreas Seidl.

“Het is geweldig voor ons dat we derde in het constructeurkampioenschap staan. Dat we na tien races 163 punten hebben is opnieuw een serieuze stap vooruit in vergelijking met vorig jaar dus daar ben ik zeer blij mee.”

Vorig jaar eindigde Ferrari nog op een erg teleurstellende zesde plaats in het kampioenschap maar dit jaar is er sprake van een serieuze wederopstanding.

“Ik ben niet verrast door de stappen vooruit die ze dit seizoen kunnen zetten, het is een sterk team met twee sterke rijders,” aldus Seidl.

“Ze hebben alle middelen die noodzakelijk zijn om op problemen te kunnen reageren. Ze hebben een team dat ervaring heeft om met problemen om te gaan en erop te reageren dus het is geen verrassing.”

“Het zal een erg zware strijd zijn en dat tot het einde van het seizoen.”