“Ik kwam 7 miljoen euro te kort voor mijn F1-racezitje”

Rio Haryanto verloor deze week zijn racezitje bij Manor aan Esteban Ocon. De Indonesiër kreeg de benodigde sponsorgelden voor de tweede seizoenshelft niet op tijd bij elkaar.

8 miljoen euro, op dat bedrag stopte de teller van Rio Haryanto. Voldoende voor de eerste seizoenshelft bij Manor Racing maar niet voor het tweede deel van het seizoen. Haryanto kon zijn contractuele verplichtingen dan ook niet nakomen, waardoor hij bij Manor vervangen wordt door Esteban Ocon.

Haryanto kreeg vlak voor de zomerpauze van Manor nog een race extra de tijd om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Normaal gesproken liep zijn initieel contract af na elf races en moest Haryanto tegen de GP van Duitsland het geld reeds verzameld hebben. Dat lukte niet maar Haryanto mocht van Manor toch op de Hockenheim deelnemen aan de GP van Duitsland.

“Manor heeft me geholpen door me in Duitsland te laten racen. Mijn sponsorgelden lieten me normaal alleen toe om tot de GP van Hongarije te racen,” zei Haryanto tegenover het Indonesische ‘Tempo’. “Het contract bepaalde dat ik 15 miljoen euro moest inbrengen. We slaagden er slechts in om acht miljoen euro te verzamelen, zeven miljoen euro te weinig.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer