“In 2022 Met nieuwe F1-bolides geen nieuwe records tijdens pitstops”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat we ons in 2022 door de komst van de 18-inch wielen niet meer moet verheugen op nieuwe recordtijden bij de pitstops.

De snelste pitstop in de geschiedenis van de F1 staat op naam van Red Bull, in een schamele 1,82 seconde was Max Verstappen in Brazilië 2019 voorzien van nieuw rubber onder zijn RB15. 

De formatie uit Milton Keynes mag zich zonder enige schroom specialist in het vak noemen want de laatste vier seizoenen mochten ze de ‘DHL Fastest Pit Stop award’ op hun palmares bijschrijven.

Als we Christian Horner mogen geloven zal dat record uit 2019 door de komst van de 18-inch wielen nog enige tijd op de tabellen staan.

“Het zal zeker invloed hebben op de pitstops want de banden en wielen zijn zwaarder en groter”, zei Horner tijdens de presentatie van de RB18 vorige week.

“Ik denk niet dat we het wereldrecord van 1,82 seconde in het eerste jaar met deze wielen zullen verbeteren.”

“Het zal gaan om het aanpassen en verfijnen van onze technieken en ik ben er vrij zeker van dat we zelfs met deze wielen en banden in de buurt van twee-seconden-stops kunnen komen.”

De Sportief Directeur Jonathan Wheatley laat weten dat het daarom vooral belangrijk wordt om foutloos te werken.

“We gaan een nieuwe periode in de Formule 1 in, de 2022-wagens met 18-inch wielen, grote zware wielen. Eerlijk gezegd, terwijl ik hier vandaag zit, hebben we nog niet eens één pitstopoefening geprobeerd met dat soort wielen,” zei Wheatley eind vorig jaar.

“In 2022 zal er een heel andere dynamiek nodig zijn. Het zal erg belangrijk zijn om consistentie te verkrijgen en dat is waar we de hele winter aan zullen werken.”

“Je hebt 22 mensen, inclusief de rijder en ieder van hen moet een geweldige prestatie leveren,” zei hij. “Die motivatie, die consistentie, dat komt van echt gemotiveerde personen.”

“Ik denk dat onze inspanningen om de pitstops zo consistent mogelijk te laten verlopen zijn bewezen door de ongelooflijk snelle tijden die de jongens kunnen neerzetten.”

“Wanneer je een enorm gemotiveerde groep van personen hebt, komen ze samen als een team in dat streven.”

“We hebben onze ups en downs gehad, met een aantal trage pitstops dit jaar waar het niet helemaal goed ging. Ze hebben zichzelf heropgebouwd, zijn teruggekomen en ik ben enorm trots op hen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print