Nicholas Latifi kreeg extra beveiliging na crash die F1-titelstrijd besliste: “Doodsbedreigingen neem je ernstig!”

Williams F1 team
Williams F1 team

Al eerder raakte bekend dat Nicholas Latifi doodsbedreigingen had gekregen na zijn crash tijdens de GP van Abu Dhabi eind vorig jaar. De Canadees zag zich op een bepaald moment zelfs genoodzaakt om extra beveiliging in te schakelen.

We spoelen even terug naar de allesbepalende GP van Abu Dhabi eind vorig jaar. Het was de race die de titelstrijd in de Formule 1 zou beslissen en Lewis Hamilton leek op weg naar zijn achtste wereldtitel … tot Nicholas Latifi crashte.

De crash van Latifi lokte een safety car-fase uit en vervolgens kwam Max Verstappen binnen voor een nieuw set banden en volgden enkele beslissingen van de wedstrijdleiding die ook nu nog de gemoederen verhitten.

Bij sommige ‘fans’ raakten die gemoederen zo oververhit dat ze Nicholas Latifi met de dood bedreigden. Die doodsbedreigingen werden zo ernstig dat Latifi zich genoodzaakt zag om extra beveiliging in te schakelen.

“Het lijkt misschien onnozel voor sommigen maar uiteindelijk weet je niet hoe ernstig sommige mensen het menen,” vertelt Latifi tijdens de presentatie van de nieuwe Williams F1-bolide.

“Er is maar één dronken fan nodig op een luchthaven of ergens anders waar je hem of haar tegenkomt, al dan niet onder invloed van iets. Van al de miljoenen mensen is er maar één iemand nodig.”

“Enkele dagen na de race was ik terug in Londen en ik heb toen extra beveiliging voorzien wanneer ik bepaalde dingen deed. Zo ging ik met mijn vriendin naar Winter Wonderland en ik had toen extra beveiliging meegenomen.”

“Dus ja, het lijkt grappig, het lijkt onnozel, maar we namen de bedreigingen ernstig omdat je niet weet wat er kan gebeuren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print