Is de F2008 niet betrouwbaar genoeg?

Na de eerste testsessies van 2008 mag het overduidelijk zijn, de nieuwe Ferrari en McLaren behoren tot de topwagens van 2008. Waarschijnlijk zal de strijd op zijn minst in het begin van het seizoen tussen deze twee teams gaan.

Dat was ook vorig seizoen al van bij het begin het geval, al moest Ferrari na de zege van Räikkönen tijdens de eerste race, enkele steken laten vallen op het vlak van betrouwbaarheid. Omwille daarvan stond de betrouwbaarheid van de nieuwe bolide van Ferrari bovenaan de lijst met doelstellingen tijdens de ontwikkeling van de F2008.

Helaas voor Ferrari kende Luca Badoer tijdens de laatste testdag van de tests in Barcelona een technisch probleem. Badoer kreeg aan het einde van een racesimulatie een olielek op zijn wagen en daardoor begint de onrust bij Ferrari er toch enigzins in te sluipen.

Op minder dan een maand van de start van het nieuwe F1-seizoen heeft Ferrari nog heel wat werk te verrichten, en dan hoofdzakelijk op het vlak van betrouwbaarheid. Wat de snelheid betreft zit het blijkbaar veel beter. De F2008 liet al meermaals van zich spreken tijdens de verschillende testdagen.

Op het vlak van snelheid zit het goed met de F2008, maar wat met de betrouwbaarheid?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print