“Is de Formule 1 een fysieke of mentale sport? Je hoofd is erg belangrijk!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na vijf seizoenen bij Mercedes maakt Valtteri Bottas de overstap naar Alfa Romeo. Tijdens de vijf seizoenen heeft Bottas naar eigen zeggen erg veel geleerd en dan in het bijzonder dat de Formule 1 een sport is waarin het mentale aspect zeer belangrijk is.

Toen Bottas begin 2017 bij Mercedes bevestigd werd als teamgenoot van Lewis Hamilton wist hij dat hem een bijzonder moeilijke taak te wachten stond. Bottas 1.0, 2.0 of 3.0, allemaal moesten ze hun meerdere erkennen in Hamilton. Niet alleen op de baan maar ook op mentaal vlak was het een intense strijd.

“Ik heb zeker en vast erg veel over mezelf geleerd,” blikt Bottas terug op zijn vijf seizoenen bij Mercedes. “Ik heb geleerd dat het mentale aspect in deze sport zo enorm belangrijk is.”

“Als je je afvraagt of het een fysieke of mentale sport is, dan heb ik het gevoel dat het veel meer rond je hoofd draait.”

“Ik heb zeker en vast geleerd om fouten te aanvaarden en om uit fouten te leren. Het aspect van het leren, en het leren eerlijk zijn tegenover jezelf, dat is iets enorm belangrijk.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022