“Jenson Button klopte Lewis Hamilton in 2011 maar kreeg nooit respect ervoor”

Volgens Daniel Ricciardo krijgt Jenson Button niet de erkenning die hij verdient voor het verslaan van Lewis Hamilton in 2011.


In 2009 kroonde Jenson Button zich in de BrawnGP-bolide tot wereldkampioen. Misschien ligt daar wel de basis voor het onderschatten van Jenson Button zijn prestaties en kwaliteiten. Velen schreven die wereldtitel enkel en alleen toe aan de BrawnGP-bolide die dat seizoen domineerde.

Twee jaar later was Jenson Button de teamgenoot van Lewis Hamilton bij McLaren. Button was één van de weinige teamgenoten die Lewis Hamilton wist te verslaan maar volgens Ricciardo heeft Button daar nooit de juiste erkenning voor gekregen.

“Hoe kan een wereldkampioen onderschat worden. Wel, laat het me jullie vertellen,” aldus Ricciardo op twitter, die vervolgens zijn mening toelicht.

“Jenson had enkele erg sterke jaren in de F1, maar 2011 was het jaar waarin hij bij McLaren de teamgenoot van Lewis Hamilton was en hem geheel fair en op eigen kracht wist te verslaan. We weten allemaal dat zoiets niet eenvoudig is.”

“Hij versloeg hem op ‘echte’ circuits zoals Suzuka en hij had dat jaar een ongelooflijke racesnelheid, hij was in 2011 op het beste van zijn kunnen.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}