Laatste aanbod van de FIA voor FOTA teams

De FIA heeft de leden van de Formula One Teams’ Association (FOTA) een laatste voorstel gedaan om de discussie tussen beide organisaties op te lossen.
FOTA en FIA voeren al enkele weken een hevige discussie over de regels voor volgend seizoen en over de manier waarop de sport wordt geleid. De FOTA teams schreven zich daarom zelfs maar voorwaardelijk in voor het volgende seizoen. Ten laatste morgen zouden de teams zich onvoorwaardelijk moeten inschrijven, anders zouden ze volgend jaar niet mogen deelnemen.

Gisteren al stuurde de FOTA een brief naar de FIA met daarin de boodschap dat de teams wel degelijk tot een compromis willen komen. De FIA lijkt daar nu op in te gaan met een laatste voorstel tot compromis.

In de brief volgt de FIA het voorstel van de FOTA om volgend seizoen een budgetlimiet in te voeren van 100 miljoen euro die in 2011 zou zakken tot de 45 miljoen euro die normaal gezien volgend seizoen al zou worden ingevoerd. Nog op voorstel van de teams zou het naleven van deze limieten worden gecontroleerd door een onafhankelijke controleur.

Ook in het technische reglementen zouden er wijzigingen kunnen komen. Zo zouden er voor de motor, versnellingsbak, het testen en de voorvleugels geen nieuwe regels mogen komen en zou alles dus zo moeten blijven zoals het dit seizoen is.

In ruil voor deze toegevingen wil FIA president Max Mosley dat de teams het Concorde Agreement van 1998 opnieuw goedkeuren als overgang tot een mogelijk nieuwe overeenkomst binnen afzienbare termijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023