Lando Norris: “Dramatisch slechte kwalificatie is mijn schuld”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Lando Norris neemt de schuld op zich voor de ontgoochelende kwalificatie voor de GP van Mexico. Norris kwalificeerde zich slechts als negentiende voor de race en wacht een inhaalrace richting de punten.

Het was een samenloop van omstandigheden die ertoe heeft geleid dat Lando Norris zich slechts als negentiende wist te kwalificeren, maar wel een samenloop waarin Norris zelf voor een deel de schuld draagt. Eigen fouten hebben er immers mee voor gezorgd dat Lando Norris niet verder geraakte dan een negentiende tijd en in Q1 al sneuvelde.

“Het resultaat is niet wat we wensten,” vertelde Norris na afloop. “We hadden een probleem met de wagen tijdens de eerste run waardoor we geen ‘banker lap’ konden neerzetten wanneer het nodig was. Ik maakte een fout tijdens mijn tweede run waardoor ik blokkeerde en naast de baan ging.”

“Door een gele vlag kreeg ik de kans niet om mijn derde ronde te rijden maar zo gaat nu eenmaal soms. Het is frustrerend wanneer je weet dat de wagen zo goed is en over een goede snelheid beschikte.”

Bij McLaren besloten ze om Norris tijdens zijn eerste run op de medium band te laten rijden terwijl veel andere wagens in Q1 meteen op de zachte bandencompound een tijd probeerden neer te zetten. Norris liet echter verstaan dat hij akkoord was met de beslissing die het team had genomen.

“De snelheid op de medium band was goed maar er werd me gezegd dat ik moest pitten omdat er iets niet oké was met de wagen,” vertelde Norris tegenover ‘Sky Sports F1’. “Maar dat was het probleem niet, ik maakte enkele foutjes tijdens mijn eerste snelle ronde.”

“Dus ja, die ene kans die ik kreeg, die ene ronde die ik moest rijden, ik kreeg het niet goed voor elkaar en ik ging naast de baan, het was voorbij. Ik had één rondje en ik heb het niet goed gedaan, het was dan ook mijn fout.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023