Lewis Hamilton deelt steek uit naar Max Verstappen en Red Bull: “Pirelli treft geen schuld”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton neemt het op voor bandenleverancier en deelt onrechtstreeks een steek uit aan Red Bull en Max Verstappen.

Max Verstappen en Red Bull wezen na de klapband van de Nederlander met een beschuldigende vinger naar Pirelli. Na een uitgebreid onderzoek liet Pirelli uitschijnen dat een verkeerd gehanteerde bandendruk aan de basis lag van de klapbanden.

Daarmee wees Pirelli dus met een beschuldigende vinger naar Aston Martin en Red Bull. De Italiaanse bandenleverancier ziet zich nu gesteund door Lewis Hamilton die in tegenstelling tot eerdere kritieken nu vol lof is over Pirelli.

“Zoals jullie weten, wanneer er een probleem is tijdens een raceweekend, dan wordt de bandendruk verhoog, dus dat zegt al iets,” vertelde Hamilton in de aanloop naar de GP van Frankrijk.

“Meer wel dan niet, wordt er met de banden niet op de gevraagde bandendruk gereden. Wij hadden geen probleem met onze banden.”

“Ik denk dat Pirelli het dit jaar geweldig heeft gedaan met de banden, ze zijn robuuster dan ooit tevoren en ik denk dat Pirelli in deze specifieke case niet in de fout is gegaan.”

Hamilton is tegelijkertijd echter ook blij dat de FIA strikter zal opvolgen of de teams de voorgeschreven bandendruk respecteren.

“Uiteindelijk is veiligheid het allerbelangrijkste,” aldus Hamilton. “Voor mij en Mercedes waren er duidelijke regels en richtlijnen waarbinnen we moesten werken.”

“Ik was dan ook enorm verrast dat de FIA dit allemaal moest verduidelijken.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed