Max Verstappen: “Pirelli moet naar zichzelf kijken en niet naar ons met de vinger wijzen”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Volgens Max Verstappen is het fout van Pirelli om met de vinger naar Aston Martin en Red Bull te wijzen wat betreft de de klapbanden tijdens de GP van Azerbeidzjan.

Na de klapbanden bij Lance Stroll en Max Verstappen begon Pirelli na de GP van Azerbeidzjan een onderzoek naar de oorzaak van beide incidenten. Pirelli liet weten dat de klapbanden niet veroorzaakt werden door een productiefout of een defect met de banden. Pirelli insinueerde dat de manier waarop sommige teams met de banden reden niet correct was.

Aston Martin en Red Bull reageerden al door te stellen dat ze zich wel aan de voorgeschreven richtlijnen, onder andere wat betreft de bandendruk, hielden. Volgens Max Verstappen moet Pirelli dan ook vooral naar zichzelf kijken.

“Uiteraard, ze zeggen dat ze niet over de metingen tijdens de race beschikken, maar we hebben hen onze bandendrukken gegeven en ze bevonden zich binnen de limieten die ze stelden,” vertelde Verstappen tijdens de persconferentie op donderdag.

“Als die limieten niet juist zijn dan kunnen wij daar niets aan doen, we volgen gewoon wat er binnen de regels mogelijk is.”

“Als we onze bandendruk moeten verhogen dan zullen wij dat, net als al de anderen, doen.”

“Ze zeggen echter dat ze niet de juiste metingen hebben maar wij hebben ze na de race gegeven en het toont dat we niet verkeerd gedaan hebben. En ook Aston Martin heeft niets fout gedaan.”

“Ze kunnen ons dus niet de schuld geven. Ik denk dat ze naar zichzelf moeten kijken. Wij zijn bereid om hen te helpen als dat nodig is.”

“Van vrijdag op zaterdag hebben ze de bandendruk al verhoogd, dat betekent iets. Misschien was het niet voldoende. We zullen hier met een hogere bandendruk rijden, hopelijk is dat voldoende.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed