Lewis Hamilton hoopt op meer gevechten met Lando Norris: “Hij racet hard en fair”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Groot-Brittannië streden Lewis Hamilton en Lando Norris voor de tweede plaats. Het was een strijd die Hamilton uiteindelijk verloor maar hij hoopt in de toekomst nog vaker met Lando Norris te kunnen strijden.

“Ik smeet me aan de binnenkant van de zevende bocht in de hoop ‘dit is het moment dat ik het ga doen gebeuren’ en ik drukte op de ‘inhaal-knop’ …” blikt Lewis Hamilton op het meest spraakmakende moment van zijn strijd met Lando Norris. “We rijden allebei richting de bocht maar hij had minder drag dus ik vermoed dat ze een kleinere achtervleugel hadden dus ik moest inhouden en me uit de strijd terugtrekken.”

“Ik was echter redelijk snel tijdens de eerste helft van het rondje en ik denk dat wanneer je naar de rondjes tijdens de kwalificatie kijkt dat we ons tot bocht 13 zeer, zeer dicht bij Max bevonden en vervolgens winnen ze tijd. We hebben dan ook werk te doen om onze performance tegen hoge snelheid te verbeteren.”

Hamilton heeft naar eigen zeggen genoten van zijn gevecht met Lando Norris en is blij dat McLaren opnieuw vooraan meedeed. De zevenvoudig wereldkampioen hoopt in de toekomst nog regelmatig met Lando Norris te kunnen strijden.

“Hij is zeer getalenteerd, een natuurtalent zoals je kan zien,” stak Hamilton de loftrompet af over Norris. “Ik denk dat het geweldig is om gevechten te voeren die zo close zijn, gevechten die erop vertrouwen dat de andere rijder fair maar hard racet. Op geen enkel moment dachten we dan ook dat we tegen elkaar zouden rijden.”

“Daar draait racen rond. Hij wou die tweede plaats behouden, ik wou die tweede plaats maar het mocht niet zijn.”

“We moeten dan ook rustig blijven en blijven pushen, hopelijk zullen we in de toekomst meer zo’n gevechten hebben.”