Lewis Hamilton: “Ik was een ‘sitting duck’ in de strijd met Russell”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Miami kwam het op een bepaald moment tot een strijd tussen Lewis Hamilton en teamgenoot George Russell. Hamilton liet echter verstaan dat het op voorhand een verloren zaak voor hem was, al konden we tijdens de race wel zien dat hij enig weerwerk bood.

Met Hamilton op harde banden die twintig ronden oud waren en George Russell achter hem op nieuwe medium banden zou je verwachten dat Hamilton in het belang van het team Russell gewoon zou laten passeren toen de safety car van de baan ging.

Dat was echter helemaal niet het geval want we kregen wel degelijk een kleine strijd tussen beide heren, eentje die Hamilton op voorhand al als verloren beschouwde. Grote vraag is dan ook waarom hij Russell sowieso niet liet passeren.

“George deed het geweldig tijdens zijn eerste stint,” vertelde Hamilton na afloop. “Hij stond op de betere band om mee te starten.”

“Achteraf bekeken was de harde band de betere band, misschien hadden we de race op de harde band kunnen beginnen, maar hij heeft het geweldig gedaan om vanuit de positie waarin hij moest vertrekken zo naar voor te geraken en punten te scoren.”

“We zijn vijfde en zesde gefinisht, dat zijn geweldige punten voor het team. George heeft het geweldig gedaan, hij had de nieuwere banden, ik was een soort ‘sitting duck‘ toen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print