Lewis Hamilton is het niet eens met Max Verstappen over het porpoising-plan van de FIA

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Nadat hij in Azerbeidzjan met enorme rugpijn uit zijn Mercedes strompelde is Lewis Hamilton voorstander van de maatregelen die de FIA neemt tegen porpoising,.

De zevenvoudige wereldkampioen denkt niet dat de maatregelen voor dit weekend de startgrid door elkaar zullen schudden. Hij onthaalt de nieuwe regels met open armen want na de race in Bakoe strompelde hij uit zijn auto met enorme rugpijn door het stuiteren. Volgens zijn team kreeg hij wel 6G in verticale krachten te verwerken. Het was zelfs even onzeker of we hem wel aan het werk zouden zien in Montreal.

Zoals met elk nieuw reglement zijn er uiteraard voor- en tegenstanders. Max Verstappen, die aan de leiding staat in het wereldkampioenschap, is tegen terwijl Mercedes-rijder George Russell voor de reglementen is.

Lewis Hamilton sluit zich aan bij zijn teamgenoot en hij verduidelijkte zijn standpunt voor de verzamelde pers terwijl hij naast Max Verstappen zat.

“Het is altijd interessant om de perspectieven en meningen van mensen in een ander licht te zien. Voor je is het natuurlijk één ding, maar in de achtergrond zeggen mensen soms andere dingen.

“Maar uiteindelijk denk ik dat veiligheid het allerbelangrijkste is. Ik denk dat er in elk team minstens één rijder is die zich erover heeft uitgelaten.”

Hamilton denkt echter niet dat  de nieuwe reglementen veel invloed zullen hebben op de pikorde tijdens de GP van Canada.

 “Ik denk niet dat het veel zal veranderen,” gaf hij toe. “Maar ik denk dat er veel werk aan de winkel is en het is positief dat de FIA zich inzet om het te verbeteren.”

“We hebben deze auto voor de komende jaren, dus het gaat er niet om de komende vier jaar met het stuiteren om te gaan, het gaat erom er volledig vanaf te komen en het te op te lossen, zodat de toekomstige rijders, wij allemaal, geen rugproblemen krijgen.”

“Ik denk niet dat er echt veel gaat veranderen op het vlak van prestaties. Ik kan het mis hebben. Wie weet? We zullen zien.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print