Lewis Hamilton na teleurstellende kwalificatie op P16: “Er wacht me een moeilijke race”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het was ongetwijfeld één van de grote verrassingen tijdens de kwalificatie: de teleurstellende zestiende kwalificatietijd van Lewis Hamilton. Ontgoocheling bij Hamilton maar ook een pessimistische vooruitblik naar de race.

“Ik ondervond enorme problemen met de balans van de wagen, dit is niet waar ik wil staan,” vertelde Hamilton na afloop van zijn kwalificatie tegenover ‘F1 TV”.

“Het is iets met de afstelling van de wagen. Het zag er goed uit tijdens de derde oefensessie en we probeerde in dezelfde richting vooruitgang te boeken.”

“Misschien gingen we iets te ver en de wagen was gewoon onbestuurbaar. Hij was zo nerveus om mee te rijden.”

Hamilton verwacht zich ook aan een bijzonder moeilijke race en dat niet alleen omdat hij zich slechts als zestiende kwalificeerde.

“Ik heb dezelfde wagen als tijdens de kwalificatie dus ik verwacht niet veel vooruitgang te boeken tijdens de race. Ik ga echter alles geven.”

Mercedes opteert er mogelijk echter voor om de parc fermé-regels te schenden zodat er nog aan de wagen van Hamilton kan gesleuteld worden. Daardoor zou Hamilton dan vanuit de pitlane aan de race beginnen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022