Sergio Perez na veroveren eerste pole: “Dit was een waanzinnig goed rondje”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Charles Leclerc leek lange tijd de polepositie voor de GP van Saoedi-Arabië te veroveren maar het was uiteindelijk Sergio Perez die zijn allereerste polepositie in de Formule 1 veroverde. De Mexicaan was uiteraard dolblij met het behalen van die pole en met zijn uitmuntend rondje.

“Het heeft enkele races geduurd hé,” grapte Perez na het behalen van zijn allereerste polepositie. “Maar wat een rondje. Ik kan nog duizend keer zo’n rondje proberen rijden, ik denk niet dat ik dat kan verbeteren, het was ongelooflijk.”

“We hadden niet echt verwacht dat we tijdens de kwalificatie de Ferrari’s zouden kunnen evenaren, we waren ons vooral op de race aan het focussen. Hopelijk kunnen we hen op zondag verslaan.”

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner was vol lof over de allereerste polepositie voor Perez.

“Hij werkt harder dan ooit tevoren,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports F1′. “Dat rondje was machtig, de Ferrari’s hadden zo’n competitieve benchmark neergezet.”

“Om Checo dat te zien doen, het was nog maar de tweede keer dat hij zich beter kwalificeerde dan Max. Om zo’n rondje hier te rijden, het moeilijkste en gevaarlijkste circuit waar we naartoe gaan, dat is een ongelooflijke prestatie!”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner