Max Verstappen kwalificeert zich op P4: “Genoeg om voor te strijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De strijd om de polepositie leek voorafgaand aan de kwalificatie tussen Charles Leclerc en Max Verstappen te zullen gaan maar uiteindelijk moest Verstappen zich tevreden stellen met een eerder teleurstellende vierde tijd. Verstappen zelf is echter strijdvaardig wat de race betreft.

“In het derde deel van de kwalificatie had ik geen grip meer”, vertelde Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “Ik weet niet wat er met die eerste set banden was, maar het was verschrikkelijk. Ik gleed overal.”

“De laatste set was iets beter, maar ik had nog steeds niet het juiste gevoel. Ik kon niet pushen in de snelle bochten, door het gebrek aan grip en balans. Als je het vertrouwen niet hebt, kun je de bochten niet aanvallen en dat was wat ik ervaarde. Ik denk dat we nog moeten analyseren waarom het vandaag niet liep.”

Wat de race betreft hoopt Verstappen om alsnog mee vooraan te kunnen strijden, al is hij ook blij voor Sergio Perez die zijn eerste F1-polepositie veroverde.

“Mijn kwalificatie was niet geweldig, maar het positieve is dat we weten dat onze auto snel is: Checo heeft pole positie. Hij heeft een goede ronde gereden en het goed gedaan, ik ben blij voor hem. Ik hoop dat we morgen een goede balans voor de race hebben Er is genoeg om morgen voor te strijden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print