Lewis Hamilton opgenomen in lijst met 100 meest invloedrijke personen van 2020

Het gerenommeerde tijdschrift TIME heeft Lewis Hamilton opgenomen in haar lijst van 100 meest invloedrijke personen ter wereld in 2020. Op de jaarlijkse lijst staan steeds mensen met een uiteenlopende achtergrond: politici, muzikanten, acteurs, professoren, activisten, sporters, …


Zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton werd dit jaar opgenomen in de lijst en is volgens TIME dus één van de meest invloedrijke personen van dit jaar. Hamilton voerde dit jaar een intense strijd tegen racisme en steunt ook de ‘Black Lives Matter-beweging’.

Zowel op de sociale media alsook tijdens de raceweekends in de Formule 1 vraagt hij aandacht voor die strijd tegen racisme en voor ‘Black Lives Matter’. Onder impuls van Lewis Hamilton kreeg de F1-bolide van Mercedes ook een zwarte livery, dit om de strijd tegen racisme onder de aandacht te brengen.

NASCAR-rijder Bubba Wallace is zeer verheugd met de opname van Hamilton in de lijst, zo laat hij weten in een reactie tegenover TIME.

“Ik ben de enige zwarte rijder op het topniveau van de NASCAR. Het voorbeeld van Lewis, als enige zwarte F1-piloot, is daarom zeer belangrijk voor mij,” vertelde Wallace tegenover ‘TIME’.

“Hij laat zien wat we het kunnen. Als ik zie hoe hij bijna ieder raceweekend het circuit veroverd, dat motiveert me om hetzelfde te proberen doen.”

“Zijn activisme heeft ook de wereld doet veel voor de wereld. Lewis heeft de Black lives Matter-beweging onder de internationale aandacht gebracht door zijn activiteit op de sociale media en de F1-races.”

“Lewis zijn mentale voorbereiding, zijn aura, zijn kunnen om iedere opportuniteit te benutten om zijn platform te gebruiken om racisme te stoppen zijn meer dan gewoon een voorbeeld voor rijders en andere atleten. Hij is een inspiratie voor iedereen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print