Ferrari: “Dat Sebastian Vettel een racezitje heeft gevonden is ook voor ons een succes”

Ferrari-teambaas staat nog altijd achter zijn beslissing om Sebastian Vettel te vervangen door Carlos Sainz voor 2021.


Na zes seizoenen zal Sebastian Vettel aan het einde van het jaar de deur achter zich dicht trekken bij Ferrari. Het was vooral een tegenvallend 2019 dat de viervoudige wereldkampioen de das heeft omgedaan en Mattia Binotto staat nog altijd achter de beslissing om afscheid te nemen van de Duitser.

Maar Binotto is ook blij voor Vettel dat hij een zitje gevonden heeft voor volgend jaar zodat hij de F1 kan blijven.

“Het feit dat we heel vroeg een beslissing hebben genomen en dat we het heel vroeg hebben gecommuniceerd was om hem een kans te geven om een zitje te vinden”, vertelde hij op de officiële Formule 1-website. “Het feit dat hij een plaats heeft gevonden is ook voor ons een succes.”

“Ik ben erg blij voor hem als rijder en als persoon,” voegde hij eraan toe. “En blij voor de Formule 1, want ik denk dat het belangrijk is om Sebastian in het circus te houden. Ik denk dat het een geweldig resultaat is.”

Tegelijkertijd kijkt Binotto ook uit hoe de samenwerking tussen zijn nieuwe rijder, Carlos Sainz, en Charles Leclerc zal verlopen.

“We hebben onze keuze gemaakt, en ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt,” zei hij. “Ik ben erg blij dat Carlos bij het team zal gekomen, erg blij met onze line-up.”

“Ze zijn allebei erg jong en beginnen wat ervaring op te doen. We zijn niet alleen op zoek naar een overwinning, maar ook naar een lange reeks om een stevige basis te leggen.”

“Als je probeert een solide basis te creëren en je baseert je op een jong team, niet alleen ingenieurs, technici maar ook coureurs, dan is dat de keuze die je moet maken”.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print