Max Verstappen: “De mecaniciens moeten er op vertrouwen dat ik op tijd zal stoppen”

Max Verstappen en Alex Albon laten in een YouTube-video van Mobil1 weten dat hun team veel belangrijker is dan de individu die achter het stuur zit, maar dat er een goede samenwerking tussen beide nodig is om succesvol te zijn.


In de video wordt de vraag gesteld aan beide Red Bull-rijders wat het belangrijkste is, hun prestaties achter het stuur van de bolide of hun team?

Het antwoord laat zich alvast raden, beide rijders halen aan hoe belangrijk hun team is maar ze willen toch hun eigen prestaties niet minimaliseren.

“Natuurlijk ben ik degene die achter het stuur zit,” aldus Verstappen. “In de auto moet ik alles zelf doen. Maar natuurlijk staat er een team achter je bij de pitstops, het bepalen van de strategie en het afstellen van de motor. Het is een teamsport met wat individuele invloeden en net dat maakt het verschillende van andere sporten.”

Voor Alex Albon ligt dan weer meer de nadruk op het teamgebeuren.

“De F1 staat bekend als een teamsport en dat is het zeker en vast. Ik weet zelfs niet juist hoeveel mensen er bij Red Bull werken maar het loopt in de honderden. Langs de andere kant wordt de sport soms ook gezien als egoïstisch. Je zit alleen in de auto en strijdt tegen je teamgenoot en de rest van de grid.”

Red Bull is dit jaar erg snel als het op pitstops aankomt, ze hebben al een aantal keer de snelste pitstop van de race laten optekenen.

“Het is een echte inspanning van het team maar natuurlijk wil ik dat mijn banden zo snel mogelijk verwisseld zijn zodat ik weer de baan op kan. Het is pas na de race dat je hoort dat de pitstop slechts 1,82 seconde geduurd heeft,” aldus Verstappen.

“Het begint allemaal met het exact stoppen op de juiste plaats. Zo kunnen de mecaniciens op het juiste moment de ‘wheelgun’ op de wielmoer plaatsen. Ze moeten er op vertrouwen dat ik zal stoppen op het juiste moment.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print