Liberty Media Wordt ook eigenaar van de Formule E

Formule E
Formule E

Nadat het Amerikaanse Liberty Media jaren geleden de Formule 1 overnam heeft het nu ook een meerderheidsbelang in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1, genomen.

Na de overname van de commerciële rechten van de Formule 1, en eerder dit jaar ook het kopen van de rechten van de MotoGP, heeft Liberty Media nu ook een meerderheidsbelang genomen in de Formule E. Liberty Media heeft de aandelen overgenomen van Warner Bros en is nu voor 65 procent van de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

“We zijn verheugd dat we een ​​controlerend belang nemen in de Formule E, een bedrijf waarin we bijna tien jaar geleden voor het eerst investeerden,” aldus Mike Fries, CEO van Liberty Global. “De Formule E heeft een enorm potentieel voor verdere groei en integreert tegelijkertijd de meest geavanceerde duurzaamheidsnormen in de sport. Deze investering zet onze aanpak van gedisciplineerde kapitaalrotatie in onze Ventures-portfolio voort en onze strategie om langetermijninvesteringen te doen in zeer aantrekkelijke bedrijven.”

Bij de Formule E zijn ze op hun beurt ook blij met de investering van Liberty Media. Volgens Jeff Dodds, de CEO van de Formule E, komt de investering op een ideaal moment: “Liberty Global heeft een bewezen staat van dienst in het opbouwen en laten groeien van bedrijven en hun investering in ons komt op het perfecte moment nu we plannen maken voor een periode van exponentiële groei.”