“Adrian Newey heeft monstercontract van drie jaar bij Ferrari getekend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De geruchtenmolen rond Adrian Newey draait al wekenlang rondjes maar volgens ‘Business F1 Magazine’ zou Adrian Newey dan toch de knoop doorgehakt hebben en een monstercontract bij Ferrari getekend hebben.”

Volgens ‘Business F1 #Magazine’ zou Newey een driejarig contract bij Ferrari getekend hebben en in die drie jaar tijd zou Newey het duizelingwekkende bedrag van ruim 100 miljoen euro verdienen. Newey zou in 2025 al aan de slag gaan bij Ferrari en daarmee ziet Newey naar verluidt een droom in vervulling gaan: samenwerken met Ferrari.

Voorlopig is het nog wachten op een officiële bekendmaking maar volgens ‘Business F1 Magazine’ zou Newey dus aanbiedingen van onder andere Mercedes en Aston Martin hebben afgeslagen. Bij Mercedes werd hem zelfs een aandelenpakket aangeboden waardoor hij mede-eigenaar van het Mercedes F1 team zou kunnen worden.

Ook bij Aston Martin ‘probeerde’ men alles op alles te zetten om Adrian Newey in te lijven, maar het zou dus Ferrari zijn dat met de topontwerper aan de haal gaat.