Martin Brundle na kritiek van Villeneuve op Daniel Ricciardo: “Waar verschuilt die goede oude Ricciardo zich toch soms?”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met Daniel Ricciardo zijn vormpeil gaat het al een tijdje dan weer bergop en dan weer bergaf. De constante topprestaties die hij vroeger steeds kon voorleggen zien we nu niet meer. Martin Brundle van Sky F1 heeft zijn visie gedeeld op waar Daniel Ricciardo staat in zijn F1-carrière na de vernietigende kritiek van Jacques Villeneuve op de RB-rijder afgelopen weekend in Canada.

Het zat afgelopen weekend niet goed tussen Daniel Ricciardo en Jacques Villeneuve. Er kwam veel kritiek van Villeneuve naar Ricciardo en de woordenoorlog escaleerde verder toen Villeneuve zich beledigd voelde door Ricciardo’s persoonlijke aanval daarop.

“Zijn reactie was een beetje persoonlijk en hij is een rolmodel”, zei Villeneuve. “Je racet op het hoogste niveau, dan mag je ook wel verwachten dat je antwoorden professioneel zijn.” Toch even een kleine kanttekening, Villeneuve zelf houdt zich ook vaak niet aan deze zogezegde professionele regels.

In zijn column voor Sky Sports ging Martin Brundle dieper in op de bittere woordenwisseling tussen Villeneuve en Riccardo.

“Ik heb respect voor beide rijders”, aldus Brundle. “Ik heb fundamenteel respect voor alle F1-rijders omdat ik weet hoe moeilijk het is om te rijden. Je staat constant in de schijnwerpers en je rijdt in de snelste wagens ter wereld, enkel prestaties tellen dan nog.”

“Daniel heeft acht overwinningen behaald, waaronder een uitstekende overwinning in Monaco, 32 podia gescoord en regelmatig talent van wereldklasse laten zien. Maar die resultaten zijn al een tijdje geleden en ik wou dat hij eind 2018 Red Bull niet had verlaten.”

“Dat was een emotionele en uiteindelijk ook een gebrekkige beslissing. Hij had het tegen Max moeten opnemen in de beste auto, dan had hij zijn rijden nog verder kunnen verbeteren, ik denk dat Ricciardo dan nog meer kon laten zien dan toen al het geval was.”

“Hij beschikt duidelijk nog steeds over snelheid en racevaardigheden, maar het komt er met momenten nog maar weinig uit. Iets in zijn mindset of aanpak houdt dat tegen, hij vecht er wel tegen en hopelijk komt dan ooit de oude Ricciardo weer naar boven.”

Ook de toekomst van Ricciardo blijft onzeker, Yuki Tsunoda is reeds bevestigd bij het RB-team voor 2025 maar Ricciardo zal zich nog verder moeten bewijzen dit seizoen. Het zal waarschijnlijk afhangen van zijn vermogen om zijn rijden in de komende races naar een hoger niveau te tillen.

Geschreven door Vincent Bogaerts