Lotus tevreden over kwalificatie thuisrace

Lotus Racing kende wederom een erg goede kwalificatiesessie, en bevestigde zijn status van het snelste nieuwe team. Net voor de kwalificatie van start ging kregen ze nog koninklijk bezoek. HRH Prins Andrew The Duke of York sprong binnen in de garage van Lotus, en werd rondgeleid door teambaas Tony Fernandes en technisch directeur Mike Gascoyne.
De rijders konden tevreden zijn met het geleverde resultaat.

Heikki Kovalainen kwalificeerde zich als negentiende en zei: “Ik ben blij dat ik op de positie sta die ik voor de kwalificatie als doel had gesteld. Ondanks het feit dat dat me lukt ben ik niet helemaal tevreden. Het was zeker niet mijn beste kwalificatie van het jaar. Het was erg lastig vandaag vanweg de wind, en ik vond de balans van de laatste vrije training niet terug. Desalniettemin zitten we in een goede positie voor morgen. De wagen voelt goed aan met een volle tank, dus dat komt wel in orde. Ik wil ook even zeggen dat Jarno een goede job deed vandaag, na alle pech die hij tot dusver dit weekend kende. Ons hoofddoel voor onze thuisrace is met beide wagens de finish halen, dus we zien wel wat er zal gebeuren.”

image

Jarno Trulli kwalificeerde zich binnen ene halve seconde van zijn teamgenoot, maar ziet toch een Virgin tussen zichzelf en Heikki. “Ik ben eigenlijk echt blij met het resultaat, als ik eerlijk mag zijn. Ik slaagde erin het circuit snel onder de knie te hebben, alhoewel ik dat bijna uitsluitend tijdens de kwalificatie zelf moest doen, omwille van de problemen die ik had op vrijdag en deze ochtend. Tijdens Q1 kon ik voor het eerst echt pushen, na mijn hydraulisch probleem deze ochtend. Algemeen genomen ben ik erg tevreden en mijn positie is beter dan ik voorag gedacht had.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print