Martin Brundle: “Max Verstappen heeft wel nog steeds nood aan vrienden en respect”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ook voormalig F1-piloot Martin Brundle heeft zijn zegje gedaan over de weigering van Max Verstappen om de teamorders van Red Bull tijdens de GP van Brazilië te gehoorzamen.

Brundle stelt zich vragen bij het feit dat Verstappen weigerde om de teamorders op te volgen en teamgenoot Sergio Perez, die al erg vaak opofferingen deed voor Verstappen, een wederdienst te bewijzen. Volgens Brundle zorgen acties zoals deze ervoor dat Verstappen steeds minder ‘vrienden’ heeft en dat hij in de toekomst daardoor zelf steeds minder gesteund zal worden. Daarnaast zorgt het volgens Brundle ook naast de kritiek ervoor dat Verstappen steeds minder ‘respect’ zal krijgen.

“Hij weigerde om één of andere historische reden die al eerder besproken is geweest. Het zou te maken hebben met wat er tijdens de kwalificatie in Monaco is gebeurd,” schrijft Brundle in zijn column voor ‘Sky Sports’.

“Max zal zich zonder twijfel echter ook herinneren hoe Sergio vorig jaar in Abu Dhabi Lewis ophield. Het speelde een cruciale rol in het feit dat Lewis niet kon pitten voor een vers setje banden tijdens de safety car. Hoe Perez zo hard streed tegen Lewis in Bakoe, het is één van de voorbeelden die er mee voor gezorgd hebben dat Max in 2021 kampioen kon worden.”

“Hij heeft Sergio Perez toen zelfs een legende genoemd.”

Brundle weet als voormalig F1-piloot dat je teamgenoot je eerste vijand op de baan is, maar in dit geval heeft Verstappen iemand zoals Perez ook in de toekomst nodig.

“Dit is geen wedstrijd waarin je de populairste wil zijn, de F1 is een erg harde wereld,” aldus Brundle. “Maar je hebt nog steeds nood aan vrienden en respect. Sergio een zesde plaats geven terwijl de wereldtitel al op zak is zou Max niets gekost hebben.”

“Het is de tweede boemerang in twee races tijd die Max redelijk hard raakt,” waarmee Brundle insinueerde dat de boycot van Sky Sports ook niet goed is overgekomen bij het publiek.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023