Mercedes tempert de verwachtingen: “Abu Dhabi wordt veel moeilijker voor ons”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Afgelopen weekend slaagde Mercedes voor het eerst dit seizoen in om een race te winnen. George Russell slaagde er zelfs in om zowel de sprintrace als de race op zondag te winnen. Bij Mercedes verwachten ze dat de laatste race in Abu Dhabi echter een veel grotere uitdaging zal worden.

George Russell verwacht dat Mercedes in Abu Dhabi niet zo competitief zal zijn als in Brazilië, al wil hij uiteraard ook daar voluit gaan.

“Ik denk dat het in Abu Dhabi ongeveer gelijkaardig zal zijn, maar mijn buikgevoel zegt Ferrari. Misschien een kleine stap achter Red Bull,” aldus Russell.

“De voorbije twee races waren eerder circuits tegen lagere snelheid en op dat vlak presteerden we dit seizoen beter. Maar de vooruitgang die we als team geboekt hebben is ongelooflijk.”

“Sinds Austin hebben we bijna steeds voor de overwinning kunnen strijden. Dat geeft ons als team een enorme boost en het geeft vertrouwen aan iedereen in de fabriek en om komende winter voluit te gaan.”

“We gaan alles geven om tijdens de eerste test voor het nieuwe seizoen met een wagen te komen die vanaf de eerste race competitief is.”

Teambaas Toto Wolff heeft er echter minder vertrouwen in dan Russell dat Mercedes tijdens de laatste race in Abu Dhabi sterk zal presteren. Volgens Wolff past de Mercedes W13 minder goed bij het Yas Marina Circuit.

“Ik denk dat Abu Dhabi op papier moeilijker voor ons zal zijn, we zijn immers veel te draggy, maar we weten waarom,” aldus Toto Wolff.

“Ik denk dat we weten daarom we in Brazilië beter presteerden. Weten we waarom we hier zoveel voorsprong op de anderen hadden? Nee dat weten we niet.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print