“Marussia mistte bijna de start van F1-seizoen 2014”

Marussia is failliet en de renstal wordt opgedoekt, maar volgens voormalig Marussia-piloot Max Chilton, scheelde het niet veel of Marussia had de eerste race van het seizoen 2014 al gemist.

Chilton hoopt nog steeds dat er een oplossing komt, maar die kans lijkt eerder klein. Marussia mistte de laatste drie races van het seizoen, maar blijkbaar stond het water al veel langer aan de lippen van de renstal.

Volgens Max Chilton mistte Marussia bijna al de GP van Australië, de eerste race van het voorbije seizoen.

“Dit jaar is enorm zwaar geweest voor het team maar ook voor mij. Ik wist immers al gedurende lange tijd dat het moeilijk ging met het team. In Bahrein, tijdens de wintertests, wist ik reeds dat we misschien niet in Australië aan de start zouden staan. In Australië waren we dan ook blij dat we aan de start konden komen maar sindsdien beschouwde ik iedere alsof het mijn laatste was. Op een bepaald moment dacht ik zelfs dat we Barcelona niet zouden halen. Vervolgens slaagden we er alsnog in om alle races in Europa af te werken en achter Monza dacht ik dat het erop zat,” zei Chilton tegenover Sky Sports.

“We moesten er echter in slagen om het team in Rusland te krijgen. We kenden dan ook geluk dat we de races tussen Monza en Sochi konden afwerken. Ik wist echter dat het na Rusland voorbij zou zijn, tenzij we extra investeerders zouden vinden. Het betekende niet dat het het einde van Marussia zou zijn, maar we zouden wel niet meer racen tot de problemen opgelost zouden zijn.”

Voorlopig zijn die problemen niet opgelost en ziet het er dus niet goed uit voor Marussia.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}