Marussia uitzinnig na beste resultaat ooit

Voor het eerst sinds de geboorte van het team in 2010, toen onder de naam Virgin Racing, slaagde Marussia er in om met beide wagens Q2 te bereiken.
image
Dit is meteen het beste kwalificatieresultaat ooit voor het team. Max Chilton en Jules Bianchi kozen op het einde van de eerste sessie voor slicks, en slaagden er op die manier in om zich te plaatsen voor het volgende gedeelte. Beide wagens starten morgen vanop de achtste rij.

Jules Bianchi: “Dit is een ongelooflijk resultaat voor het ganse team. Ook voor mij was het de eerste keer dat ik in Q2 geraakte. Ons harde werk wierp vandaag eindelijk zijn vruchten af. Met geluk had het allerminst te maken, want iedereen kreeg hetzelfde probleem voorgeschoteld. Wij hebben enkel de juiste keuze gemaakt. We zullen moeten afwachten hoe de weersomstandigheden zich morgen zullen gedragen, maar we zullen geen enkele kans onbenut laten.”

Max Chilton: “De omstandigheden veranderden bocht na bocht, wat het een erg lastige kwalificatie maakte. In eerste instantie dacht ik dat we verkeerd gekozen hadden, maar ik besloot om na de laatste bocht toch door te rijden. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik die keuze gemaakt heb, want daardoor konden we doorstoten naar Q2. Mijn tijd in Q2 was uitstekend, dus ik kijk zeker uit naar de race van morgen.”

Ook Giedo van der Garde, van concurrent Caterham, kwalificeerde zich voor Q2, en start morgen vanop plaats veertien, net voor beide Marussia’s.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}