“Marussia zal het moeilijk krijgen met twee rookies”

Marussia wacht een enorm moeilijk seizoen, dat is de voorspelling van voormalig Marussia-rijder Timo Glock.
image
Timo Glock werd enkele weken geleden bedankt voor bewezen diensten bij Marussia. De Duitser had nochtans een contract voor 2013, maar Marussia wenste een andere rijder die meer sponsorgelden kon meebrengen.

Daardoor verschijnt Marussia met twee rookies aan de start: Max Chilton en Luiz Razia. De renstal wil een stap vooruit zetten. Het zal voor het eerst over een wagen met KERS beschikken, maar de line-up met twee rookies zal het Marussia volgens Timo Glock erg moeilijk maken.

“Het zal zeker en vast niet eenvoudig voor hen worden, zeker tijdens het testen, wanneer je de zwakke punten van je wagen moet kunnen detecteren,” zei de Duitser tegenover Autosport. “Zoiets verkrijg je enkel door de nodige ervaring.”

“Dat is echt een kritiek punt. Indien je weet dat je simulatie op het circuit niet volledig betrouwbaar is, dan is het moeilijk om een stap vooruit te zetten.”

Timo Glock begrijpt naar eigen zeggen echter wel de noodzaak voor een team als Marussia om voor paydrivers te kiezen.

“Ze zijn gewoonweg genoodzaakt om een grotere financiële steun te vinden. Dit moet het voor hen mogelijk maken om zich verder te ontwikkelen,” besluit Glock.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print