Max Verstappen had wereldtitel dit seizoen al bijna opgegeven: “Ik dacht dat het verloren was” 

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen geeft toe dat hij dit seizoen na drie races en twee opgaves nog maar weinig vertrouwen had in het verlengen van zijn wereldtitel. 

Zowel in Bahrein als Australië wist Max Verstappen de race niet vol te maken terwijl Charles Leclerc die twee races op zijn naam wist te schrijven. Dat betekende dat Verstappen na drie races in 2022 al tegen een achterstand aankeek van zesenveertig punten ten opzichte van Charles Leclerc. 

Maar sindsdien is het geluk gekeerd en is het vooral Leclerc die in de hoek zit waar de klappen vallen. Op dit moment staat Max Verstappen aan de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap met honderdvijftig punten, dat zijn er eenentwintig meer dan zijn teamgenoot Sergio Perez en maar liefst vierendertig meer dan Charles Leclerc.

“Als je aan het seizoen begint zonder een race gereden te hebben, heb je er totaal geen idee van,” aldus Verstappen in de ‘Talking Bull’-podcast. “Misschien hebben we een goede auto, misschien ook niet.”

“Het leek er op dat we een competitieve auto zouden hebben om mee te strijden voor het kampioenschap. Maar na twee opgaves had ik plots zesenveertig punten achterstand.”

“Ik dacht: ‘Het is verloren, dit kan niet.’ Of het zou lang duren eer we die achterstand zouden kunnen wegwerken. En dan hebben we eigenlijk op drie races tijd de dingen als team kunnen omkeren en staan we nu waar we staan.”

“Dat geeft voldoening maar we weten uiteraard ook dat het snel kan keren, we moeten op onze hoede zijn.”

“Het is natuurlijk geweldig dat we zowel bij de rijders als de constructeurs aan de leiding staan maar er is nog een lange weg te gaan. We moeten blijven pushen als team en overal het maximale aantal punten proberen te scoren.”

“Het is een beetje hectisch en gek geweest in de races die we tot nu toe gereden hebben. We moeten ons echt focussen op het feit dat we geen opgaves meer mogen laten optekenen, want de twee die we al gehad hebben waren er al te veel.”

Om te beginnen zal de uitdaging zijn om de zegereeks ook in Canada te blijven doortrekken.

“Het is al een tijdje geleden dat we nog in Montreal waren, het is dus spannend om te zien hoe de baan erbij ligt.”

“Het is een unieke layout en het wordt interessant om te zien hoe het baanoppervlak is, hopelijk werkt onze auto goed dit weekend.“

“Ik kijk er altijd naar uit om naar Montreal te gaan. Het is echt een mooie stad en nu we er aankomen met een een-twee op zak in Bakoe zou het mooi zijn als we Montreal ook op die manier kunnen verlaten,” besluit Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print