Max Verstappen: “Ik hoop dat de andere teams dichterbij komen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Komend weekend vindt de GP van Canada plaats en uiteraard zijn Max Verstappen en Red Bull opnieuw de grote favoriet voor de overwinning. Verstappen hoopt echter dat de concurrentie wat dichterbij zal komen.

Met 53 punten voorsprong lijkt Max Verstappen om zeer vlot zijn derde wereldtitel op rij te gaan behalen. Volgens veel fans en F1-insiders wordt het seizoen te saai. Verstappen wordt gevraagd of hij liefst zo blijft domineren of de concurrentie wat dichtbij ziet komen.

“Een beetje van beide. Soms is het leuk om een beetje competitie te hebben,” antwoordt Verstappen volgens zijn officiële website. “Ik genoot natuurlijk van 2021, maar ik genoot ook van 2020. We hadden toen aan het begin van het jaar wat problemen met de betrouwbaarheid. De auto was ook wat zwaar. Maar aan het einde was de auto best dominant.”

“Voor de sport in z’n algemeen snap ik dat mensen verveeld raken wanneer één team domineert. We hebben het ook gezien met Mercedes, Ferrari en Red Bull in het verleden. Ik hoop dat meer teams dichterbij kunnen komen. Zodat er een ander team is dat kan winnen als je een heel klein probleem hebt of wanneer je de setup niet 100% goed krijgt.”

Verstappen wordt ook gevraagd of het winnen begint te vervelen: “Nee”, zegt Max lachend. “Dit is veel beter dan wat dan ook.”