Max Verstappen: “Ik was een beetje gekneusd maar ben blij dat ik terug kan racen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Komend weekend hopen Max Verstappen en Red Bull dat ze revanche kunnen nemen voor de nederlaag en crash tijdens de Britse GP. Op de Hungaroring zou Red Bull normaal opnieuw de grote favoriet zijn. Verstappen zelf kijkt er alvast naar uit om opnieuw te racen.

“Ik ben blij dat ik dit weekend weer de baan op kan in Hongarije, vooral na het laatste raceresultaat”, vertelt Verstappen volgens zijn officiële website in de aanloop naar de race op de Hungaroring.

Op fysiek vlak zou Verstappen niet al te veel hinder ondervonden hebben van zijn crash tegen 51G. Hij gaat er dan ook vanuit dat hij op de Hungaroring gewoon net als anders voluit zal kunnen gaan.

“Ik was natuurlijk een beetje gekneusd, maar dat is normaal na zo’n grote impact, maar ik train en voel me goed,” aldus Verstappen.

“Ik heb deze week een 24-uurs simrace gereden en het was een goede test om te zien hoe mijn lichaam zou reageren als ik lange tijd in één houding en achter schermen zat. Ik voel me helemaal prima en ben positief gestemd richting het weekend. Ik ben er absoluut klaar voor om weer te racen!”